|
Fidelio
|
 |
« Reply #15 on: March 29, 2004, 02:03:05 AM » |
|
Χμμμ...το όμορφο τοπίο λες, ε?
Εγώ πάλι νομίζω οτι όπου γης πατρίς και πατρίς είναι οι άνθρωποι. Θα έλεγα να μην σταθούμε σε μεμονωμένα παραδείγματα , όλοι μας έχουμε από αυτά. Η εντύπωση που μένει είναι καθολική των εμπειριών μας και οι περισσότεροι που έχουν ζήσει από κοντά την βόρεια Ελλάδα για αρκετό διάστημα (για ένα χρόνο ήμουν στην Κομοτηνή και επίσης για ένα χρόνο περίπου στην Ορεστιάδα) έχουν κοινή άποψη για την καταδεχτικότητα των ανθρώπων αυτών , η δε Θεσσαλονίκη είναι τέτοια (δηλαδή άπαιχτη) λόγω των ανθρώπων που ζουν εκεί και αυτό δεν είναι πεποίθηση δική μου, είναι η γνώμη των περισσοτέρων.
Γιατί όμως να συμβαίνει έτσι? :?:
Πάντως μπράβο σας παιδιά , ναι για σας τους θεσσαλονικείς ομιλώ!!!!!!
|
|
|
|
|
|
Welcome my son, welcome to the machine.
|
|
|
|
unpaiktable
|
 |
« Reply #16 on: March 29, 2004, 05:22:52 AM » |
|
oooooo ooo oo o oo oooomorfi thessaloniki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wolfhawk
|
 |
« Reply #17 on: March 29, 2004, 08:26:26 AM » |
|
Εγώ γιατί πιστεύω fid ότι κρύβεται κάτι παραπάνω πίσω από τα λεγόμενά σου;  Γνώρισες τπτ special εκεί; :p Κ εγώ έχω μείνει Θεσσαλονίκη κ έχω πάει αρκετές φορές. Έχω βγει, την έχω γυρίσει αλλά αυτό που λες δεν το είδα. Βασικά για να πω την αλήθεια είναι άλλη μία πολή. Ίσως επειδή είναι πιο μικρή η πόλη οι άνθρωποι είναι πιο δεμένοι εκεί. Εδώ επικρατεί το χάος. Αλλά δεν μ' αρέσει ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε εδώ στην Αθήνα... Έχω συνηθίσει πάντως εδώ! :roll:
|
|
|
|
|
|
 Events Occured In Real Time...
|
|
|
|
vagos
|
 |
« Reply #18 on: March 29, 2004, 09:12:00 AM » |
|
Οι γνωστες μαλ*κιες,καποιος βριζει την Αθηνα αλλα φυσικά δεν φευγει απο αυτήν ούτε αν τον τραβάνε 10 κορυφαίοι παλαιστές ταυτόχρονα...
Μην τον παιρνετε στα σοβαρα,σκοπιμα τα γραφει μπας και ασχοληθει κανεις μαζι του.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fidelio
|
 |
« Reply #19 on: March 29, 2004, 10:14:49 AM » |
|
Wolf έπρεπε να σε είχα στο βραδινό σόου να δεις εκεί πολλά special όχι μόνο ένα !  Vago σε ευχαριστώ που . . . ασχολείσαι μαζί μου ρε , το έχω ανάγκη ! :finger: :p  Επίσης το πόσο μου αρέσει να βρίζω τον εαυτό μου είναι περιττό να το αναφέρω. . . .ξεκόλλα και πάρε χαμπάρι το αγανακτισμένο ύφος ενός "επιστρεφόμενου" . . . Ημι- Αθηναίου Σύντροφε Keyser έχεις δίκιο Mate, ζούμε σε μια τρελή , μα πολύ τρελή πόλη ! :gooo: 
|
|
|
|
|
|
Welcome my son, welcome to the machine.
|
|
|
|
^BOOMBOOM
|
 |
« Reply #20 on: March 29, 2004, 10:31:42 AM » |
|
Εγω αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως αν κάποιος είναι απο Θεσσαλονίκη το πρώτο πράγμα που θα σου πεί αν μάθει πως είσαι απο Αθήνα είναι πως η Αθήνα είναι κόλαση και πως ζείτε εκεί πως δεν θα άντεχε ούτε λεπτό κλπ κλπ Δεν νομίζω οι θεσσαλονικείς να έχουν ακούσει αντίστοιχα πράγματα. οπότε ή όντως η Άθήνα είναι κόλαση και η Θεσσαλονίκη παράδεισος ή κάποιος έχει κόμπλεξ. Τα παραπάνω φυσικά δεν είναι για το 100% του πλυθησμού αλλα για μια σημαντικότατη πλειοψηφία 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cristina
|
 |
« Reply #21 on: March 29, 2004, 11:05:51 AM » |
|
ΒοομΒοομ... Αυτό που λες δεν ισχύει...  Πριν μερικά χρόνια άκουγα "Θεσσαλονίκη" και ένιωθα ανατριχίλα από την ιδέα της... Υπεραγαπούσα την Αθήνα μιας και είναι η πόλη που γεννήθικα. Δεν ήταν αυτός ο λόγος βέβαια αλλά τότε έβρισκα την πόλη αυτή, όμορφη. Σε κάποια στιγμή έπρεπε να μείνω μόνιμα στην Θεσσαλονίκη παρ' όλη την αντιπάθεια μου γι αυτήν (που θα πρέπει να πω πως και είχε προέλθει από την αντίδρασή μου προς την υπερβολική αγάπη όλων των άλλων). Δεν χρειάστηκε πάνω από 1 μήνα για να την λατρέψω. Ρε παιδιά... Δεν είναι τοπικισμός... Ειλικρινά, η Θεσσαλονίκη είναι μαγική πόλη. Δεν ξέρω αν ωφείλεται στους ανθρώπους ή στην πόλη αυτή καθεαυτή. Πιθανόν να είναι ένας συνδιασμός πολλών παραγόντων. Δεν είναι τυχαίο όμως που όποτε έμπαινα σε TAXI στην Αθήνα και με ρωτούσε ο ταξιτζής που μένω, στο άκουσμα της Θεσσαλονίκης και μόνον άκουγες έναν βαθύ αναστεναγμό. Το αντίθετο δεν μου έχει τύχει ποτέ. Όσοι εξοργίζεστε με αυτήν την ιδιαίτερη αγάπη του κόσμου για την Θεσσαλονίκη, καλλίτερα αναλογιστείτε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό.  Για να το καταλάβω κι εγώ έπρεπε να ζήσω λίγο καιρό εκεί... Πριν ζήσω εκεί, απλώς την μισούσα... :oops: (Κάπως έτσι μισούσα και τους υπολογιστές πριν λίγα χρόνια... :roll: ) Τελικά, μεγάλο λόγο μην πεις ποτέ... :X Να πω πως έχω ζήσει και στην Αθήνα κατά διαστήματα και σε διάφορες ηλικίες. Με μεγαλύτερο των 6 μηνών.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KeyserSoze
|
 |
« Reply #22 on: March 29, 2004, 11:35:35 AM » |
|
Gia tin idia tin polh milisa:Tin anomoiomorfia tis Athinaras kai tin apisteyti poikilia pou xafnika apo tin Nikaia vriskesai sto Palaio Faliro,apo to K wlonaki(*kala re seis,logokrinetai kai to K wlonaki twra??? :lol: *) vriskesai sto Gazi kai stou Rouf DEN tin exei i Thessaloniki oute kamia poli entos Elladas alla epeidi exw paei kai sto exwteriko p.x. DEN to exei oute i Madriti.Egw goustarw kapoios allos kourazete.Tis dynatotites tis AThinas nowhere else....
Pame stous anthrwpous??? Loipon,egw opws kai osa paidia exoume zisei exwteriko kai exoume gnwrisei anthrwpous apoli tin Ellada kai tous exoume dei opws einai,EKTOS EDRAS,ektos tis polews tous,exw na pw oti yparxoun kai ilithioi Thessalonikeis, kai kaloi Thessalonikeis kai ilithioi AThinaioi kai kaloi Athinaioi kai kaloi Messologites kai ilithioi Kerkyraioi kai to anapodo...DEN yparxei poli pou OLOI i akoma kai i SYNTRIPTIKI PLEIOPSIFIA na einai "kaloi" i "kakoi".Profanws stin poli pou episkepteste i spoudazete kanete parea me atoma pou tairiazete kai sas fenontai kaloi,stin poli pou menete pio poly exete pio polles prostrives me allous gia douleies p.x. kai auta menoun.Episis min nomizete oti se olous aresei o rythmos tis Thessalonikis,egw me paidia apo tin Thessaloniki pou einai mathimenoi sto xalaraaaaaaaa eimai se fasi "Tsitwse ligo gamwto,vale ligi energeia,xypna,trexe ligo"(opws eipa yparxoun kai paidia apo tin AThina pou tous lew "tsitwse")
p.s. Auto pou mas tsantizei ligo stin AThina einai to komplex tis Thessalonikis me tin Athina!!!Oti kai na lete yparxei,toxw zisei kai pio poly mas tin spaei pou kollane me tin AThina!!Dioti lene o Notos kai ennooun Athina kai as einai paradekto pws i Pelloponisos i i Krhth exoun perisotero xrima apo tin AThina kata meso oro.Omws autoi oooooooooooxi ,Athina,katestimeno.Kai as exoun tin misi Vouli na tous kalopianei.Ta orgia yper tis Thessalonikis ston athlitismo eidika den exoun proigoumeno. Kai sto finale prepei na dextoun pws i AThina einai PRWTEUSA kai tha exei idietera pronomia.Telos.I Varkelwni as poume exei ginei panemorfi polh me tin voithia twn idiwn tis twn anthrwpwn,den klaftike gia tin Madriti(i mallon klaftike ,alla sto finale frontisan monoi tous naanevasoun tin polh tous,den arkestikan stin klapsa). Kai ena teleutaio:Oi Athinaioi polles fores exoun komplex anwterotitas!!To dexomai.Lathos swsto auto einai.Allo omws na eisai isws adikaiologita perifanos giauto pou eisai kai allo na exeis tokomplex enantion twn ALLWN. Re paidi mou, stis 5 kouventes tou Athinaiou oi 3 xekinane "Emeis stin Athina..." kai stou Thessalonikiou pali "Eseis stin Athina..." anti na leei "Emeis stin Thessaloniki...."
|
|
|
|
|
|
--H Υπογραφή του χρήστη διαγράφεται για παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας--
|
|
|
|
blizard
|
 |
« Reply #23 on: March 29, 2004, 12:33:33 PM » |
|
Όσοι εξοργίζεστε με αυτήν την ιδιαίτερη αγάπη του κόσμου για την Θεσσαλονίκη, καλλίτερα αναλογιστείτε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό.  Πάντως αυτό δεν φαίνεται από την πληθυσμιακή κατανομή, όπου όλοι στοιβάζονται στην Αθήνα. Αλλά και στο στρατό, όπου είμαστε σε μια μονάδα πολύ καιρό αποκομμένοι από τα σπίτια μας είδα ότι οι Αθηναίοι αγαπούσαν και τους έλειπε η Αθήνα περισσότερο από όλους. Δεν μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω πως είναι δυνατόν να θέλουμε τόσο το καυσαέριο, το άγχος, το στρίμωγμα κλπ, και γι αυτό ίσως να μην το φωνάζουμε τόσο, αλλά είναι αλήθεια. Η Αθήνα διαφέρει από όλες τις άλλες πόλεις τις Ελλάδος, και αν έχεις συνηθίσει μπορεί να σου λείψει αφάνταστα. Pame stous anthrwpous??? ...exw na pw oti yparxoun kai ilithioi Thessalonikeis, kai kaloi Thessalonikeis kai ilithioi AThinaioi kai kaloi Athinaioi
Έχεις δίκιο, δεν μπορείς να βγάλεις έτσι συμπεράσματα, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι στο στρατό πάλι είχε τύχει να δω πολλούς θεσσαλονικείς που ήταν λίγο διαφορετικοί από τους περισσότερους Αθηναίους. Λίγο κολλημένοι με το "σουβλάκι με πίττα, την μπουγάτσα και την πόλη τους, αλλά πολύ καλά και ευχάριστα παιδιά. Το φοβερό βέβαια είναι ότι έτυχε να έχουμε 3 άτομα από Λαμία, που ήταν και οι 3 ΑΠΙΘΑΝΟΙ, από τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει στην ζωή μου, οπότε αν δεν είναι σύμπτωση χάσαμε όλοι 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wraeththu
|
 |
« Reply #24 on: March 29, 2004, 12:40:35 PM » |
|
Ζήτω ο βορράς εκτός ελληνικών συνόρων... Λονδίνο ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
epote
|
 |
« Reply #25 on: March 29, 2004, 01:35:44 PM » |
|
mia silogikh paraklhsh apo osous noiothoun kai aisthanontai oti einai athineoi
an den sas aresei h athina...by all means, sikothite kai fygete na pate ekei pou sas aresei.
sas kanoume doro kai ta eisitiria.
afiste tis voltes sth dionisiou aeropagitou, th thea apo ton areio pago, to fai tou ermou kai asomaton, tis mprizoles tou telh, thn PANEMORFH panepistimiou, th pentavromikh vathhs, to akrivo kolonaki kai to ftino perama se emas pou ta ektimame kai pigente sth thesalonikh, th lamia, th larisa, th komotinh h opou allou sas fotisei o theos.(***)
den einai apla paraklish, ikesia einai....!
SAS PARAKALOUME FYGETE, h athina einai SKATOPOLH kai emeis SKATANTHROPOI. Einai ena xaodes MPOYRDELO, eimaste epithetikoi, kolofara, malakes kai leme to pita souvlaki souvlaki me apolla, sas IKETEVOUME afhste mas na pnigoume mesa sta skata mas xoris KAI ta dikas aytokinita!
pate na eroteytite thn kai na eroteytite sthn PANEMORFH, agapisiarikia, fotismenh, katharh, aneth kai katadektikh thesalonikh! SAS PLIRONOUME AEROPLANO OUTE KAN TRAINO!!!
(***)to fovero pou molis siniditopoihsa, egrapsa osa egrapsa kai den eipa oute to 1/1000 ton pragmaton pou aksizei na dei kai na vosei kapoios sth kolopolh mas. Giayto einai mageia, giati mporeis na peraseis olh thn ypoloiph zoh sou kanontas voltes sthn athina kai den tha deis oute ta 3/4 ths istorias, ths omorfias kai ton anthropon ths
|
|
|
|
|
|
Between the idea And the reality Between the motion And the act Falls the Shadow
|
|
|
|
isim
|
 |
« Reply #26 on: March 29, 2004, 01:54:27 PM » |
|
epote edoses resta, sou ipoklinomai file mou. kai tha dratomai tis eukairias na sas eksistoritho ena peristatiko pou deixnei tin "filoxenia" ton vorion.... Eixame paei episkepsi ena kalokari tou 90 oikogeniakos se ena theio mou sti Thesaloniki. Ena proi loipon me stelnei o theios mou na paro to fos apo to periptero. Katebaino loipon pao sto periptero to fos fatsa karta sto paneri me tis efimerides. Opote leo ston periptera tha mou dosete (kai oxi me dosete) to fos?  H apantisi tou itan h ekseis. An thes na agoraseis to fos pitsiriko na pas stin Athina na to pareis. Kai sto kapaki erxetai enas kirios kai to agorazei.... Opote pao to leo sto theio mou kai katebainei kai ton xezei kanonika ton periptera. Auti einai h filoxenia ton voreion pou einai toso perifanoi gia autin. Auto to peristatiko deixnei to complex pou diakrinei tous boreious apenanti stous athinaious.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Π. Φάντασμα
|
 |
« Reply #27 on: March 29, 2004, 02:08:45 PM » |
|
Epote, ξέχασες την Καστέλα, την Πειραϊκή, την Ζέα, τα μουσικά Φεστιβάλ στο Περιστέρι, την Χαραυγή κλπ κλπ Κοντά στην Αθήνα είναι κι αυτά...στην ευρύτερη περιφέρεια τέλος πάντων... 
|
|
|
|
|
|
Homo Homini Lupus - Ο Άνθρωπος (για τον) Άνθρωπο, είναι Λύκος" T.Hobbes
|
|
|
|
wolfhawk
|
 |
« Reply #28 on: March 29, 2004, 02:31:38 PM » |
|
Παιδιά μην το συνεχίζετε γιατί θα τα ακούσετε κ εσείς... Φοβόμαστε να ανέβουμε Θεσσαλονική μην μας σπάσουν το αμάξι λόγω αθηναϊκών πινακίδων, όπως είχαν κάνει σε κάποια στο παρελθόν (δεν ξέρω αν το κάνουν ακόμα)! Ειλικρινά δεν έχω κανένα κόμπλεξ να μιλάω για Θεσσαλονίκη (κ έχω μείνει εκεί κ μ'αρέσει κ έχω κ συγγενείς), αλλά το αντίθετο γίνεται δυστυχώς (ακόμα κ μέσα στο σοι)... Έχω ακούσει πολλά κ διάφορα, μερικά από τα οποία προαναφέρθηκαν... Καλύτερα να σταματήσει η συζήτηση γιατί είναι σαν να κάνεις αθλητική ή πολιτική συζήτηση (δεν καταλήγει πουθενά)!!!
|
|
|
|
|
|
 Events Occured In Real Time...
|
|
|
|
Unicorn
|
 |
« Reply #29 on: March 29, 2004, 02:40:45 PM » |
|
Καταρχήν ένα έχω να σχολιάσω.. Κανένας βέρος Θεσσαλονικιός δεν έχει πει κάτι σχετικό με την Θεσσαλονίκη, και νομίζω πως είμαι το πλέον κατάλληλο άτομο να κάνει σωστή σύγκριση ανάμεσα στις 2 πόλεις αφου 1-2 φορές το μήνα βρίσκομαι στην Αθήνα! :p :p
Το μόνο που προτιμώ στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα είναι οι δρόμοι, ΑΚΑ η ποιότητα του οδοστρώματος. Στην Αθήνα οι δρόμοι είναι εγκληματικοί σε πολλά σημεία. Ειναι απίστευτο το κόμπλεξ των Θεσσαλονικέων να λένε πως "εσείς εκεί οι Αθηναίοι, έχετε καλύτερες συνθήκες ζωής, για σας κάνουν περισσότερα και εμάς μας έχουνε παρατημένους, μέχρι και τους Ολυμπιακούς πήρατε, σε μας τίποτα κτλ κτλ" (αυτό το τελευταίο όποτε το ακούω...πόσο γελοίο μου φαίνεται!!!!!!!!) Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας δυστυχώς διακατέχει πολλούς Θεσσαλονικείς. Επίσης θέλω να τονίσω σε όλους όσους λέτε για τη Θεσσαλονίκη και τη μοναδικότητά της.. Ελάτε να ζήσετε εδώ...να ΖΗΣΕΤΕ, όχι να κάνετε τουρισμό για μερικές μέρες, μήνες, και τότε μιλήστε για το αν είναι καλή ή όχι, αν έχει φιλόξενους ανθρώπους ή όχι.. Εγώ που ζω θεσσαλονίκη από τότε που γεννήθηκα λέω πως ζω σε μια μεγαλόπολη, που έχει κίνηση, φασαρία, κυκλοφοριακό πρόβλημα και πρόβλημα πάρκινγκ. Όσοι δεν έχουνε ζήσει πραγματικά εδώ δε μπορούν να καταλάβουν. Προσωπικά η μόνη διαφορά που βλέπω ανάμεσα στις 2 πόλεις είναι η έκτασή τους! Και στις 2 υπάρχουνε οι καλοί και οι κακοί. Δε νομίζω να πρέπει να κρίνονται οι άνθρωποι βάσει την πόλη που μένουν, ούτε να γίνεται "καλή" κριτική του τύπου "ειναι απο Θεσσαλονίκη ειναι καλός, άρα όλοι οι Θεσσαλονικείς είναι καλοί".. Ειναι αστείο ρε παιδιά!!
Εμένα προσωπικά η Αθήνα μ'αρεσει πολύ. Και έρχομαι πολύ συχνά, και την έχω γυρίσει αρκετά. Δε μ'αρεσει ιδιαίτερα το κέντρο, άλλες περιοχές μ'αρέσουν περισσότερο. Μ'αρεσει να κάνω βόλτες στην Αθήνα αλλά δεν αντέχω την κίνηση. Μ'αρεσει και η Θεσσαλονίκη, αλλά και εκεί αντίστοιχα, δε μ'αρεσουν κάποιες περιοχές, δεν αντέχω την κίνηση κτλ κτλ, μ'αρέσει η θάλασσα αλλά δεν αντέχω την βρώμα που αναδύεται όταν φυσάει νότια (νομίζω!).
Δεν είμαι υπέρ της Θεσσαλονίκης, ούτε κατά της Αθήνας, ελπίζω να το καταλαβαίνει ο καθένας. Α, και κάτι τελευταίο. Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνουμε πόλεις όπως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με άλλες τύπου Λαμία, Λάρισα, Καβάλα, Κέρκυρα, και γω δε ξέρω τι άλλο. Ας μη συγκρίνουμε τα αστικά κέντρα με μικρότερες πόλεις ε;.. :p
|
|
|
|
|
|
The things that one most wants to do are the things that are probably most worth doing..
|
|
|
|